Дик Адвокаат се споразумя за условията си с Австралийската футболна федерация и ще води националния отбор на страната. Холандският специалист ще бъде представен като заместник на Греъм Арнолд преди края на годината.

Медиите на Зеления континент очакват футболната централа да отложи официалното обявяване на новината, тъй като Адвокаат все още води руския Зенит Санкт Петербург и ще се чака краят на първенството през ноември.

Най-вероятно Арнолд ще изведе Австралия за приятелските срещи с Аржентина през септември и с Китай през октомври, преди да предаде поста на Адвокаат.

Холандският наставник ще встъпи в длъжност от януари, като така ще получи възможност и за кратка почивка, преди да започне борбата в следващите световни квалификации.

Все още не е ясно дали Адвокаат ще си доведе свои помощници или ще задържи Греъм Арнолд за асистент. Арнолд по принцип имаше договор с федерацията до 2010 година и затова ще води олимпийския отбор на страната по пътя към Игрите през 2008 година. Ако се представи успешно в квалификациите, той ще остане на работа и ще бъде наложен като помощник на Адвокаат.