Австралия победи Узбекистан с 6:0 и за първи път в своята история се класира за финала на турнира за купата на Азия по футбол, където ще играе с трикратния шампион на Азия - Япония, който по-рано днес победи с 3:0 след изпълнение на дузпи Република Южна Корея в първия полуфинал.

Пред 24 826 зрители на стадион "Ал Халифа" отборът на Австралия започна вихрено и още в 5-та минута Хари Кюъл откри резултата, а в 34-та минута Саша Огненовски отбеляза втори гол.

В началото на второто полувреме старши треньорът на узбекистанците Вадим Абрамов направи две смени,но отново австралийците доминираха и в 65-та минута защитникът Дейвид Карни за трети път изпрати топката в мрежата на Темур Юраев.

Малко след това Улугбек Бакаев извърши грубо нарушение срещу Лъки Уилкшиър и главният съдия Али Ал Бадвави от Обединените Арабски Емирства му показа втори жълт и съответно червен картон.

Отборът на Австралия, който е с най-високо класиране в ранглистата на ФИФА от всички участници в турнира за купата на Азия, се възползва от численото си превъзходство и вкара нови три гола, за да оформи крайния резултат - 6:0.