Полуаматьорският ирландски тим Дъндолк хвърли една от бомбите в тазвечершните мачове в Шампионската лига. Островитяните залепиха звучен шамар на редовния участник в групите на европейските турнири в последните години БАТЕ Борисов. Те победиха с 3:0 и изхвърлиха беларусите от турнира. 

Първата среща беше завършила с аванс от един чист гол за БАТЕ и явно там очакваха това да се окаже достатъчно да продължат напред и бяха подценили мача. Но смелите играчи на Дъндолк не се предадоха и минута преди почивката анулираха преднината на беларусите от първата битка. 

В 44-та минута точен беше Дейвид МакМилан, а само 15 минути по-късно той беше големият герой, когато реализира второто попадение и направи класирането на тима си напред не просто мечта, а съвсем реална възможност. Последва натиск на БАТЕ Борисов, но той беше безплоден. 

За сметка на това резилът за отбора, който стряска сънищата на Левски и Литекс, стана пълен минута преди края. В 89-та минута Роби Бенсън направи преднината на тима си класическа, а в крайна сметка това се оказа и крайният резултат. Така Дъндолк си осигури минимум участие в груповата фаза на Лига Европа, а сега тимът ще има шанс да се пребори дори и за Шампионската лига и ще участва в жребия в петък. Със сигурност ирландците ще са най-желаният съперник за всички поставени там. 

Интересното е, че само преди шест години пълният с аматьори тогава състав на Дъндолк яде звучен пердах от Левски в Лига Европа и отпадна с общ резултат 0:8. Само няколко години по-късно този отбор е на крачка от груповата фаза на Шампионската лига.