Новото попълнение на Ал-Хилал Себастиан Джовинко настоя, че преминаването му в саудитския клуб не е продиктувано от финансови причини. Италианецът разкри, че целта му е да се превърне в първия играч, който е ставал национален шампион в Европа, САЩ и Саудитска арабия.

Миналия месец Джовинко сложи край на историческия си престой във ФК Торонто, за да предприеме новата си екзотична стъпка. Според информациите в неговата родина Ал-Хилал ще му плаща по 10 милиона евро на сезон.

„Няма футболист, който да е печелил национално първенство в Европа, САЩ и Саудитска арабия”, каза 32-годишният Джовинко пред „Гадзета дело спорт”. „Искам да стана първият с подобно постижение и да остана в историята. Обожавам предизвикателствата и затова избрах да дойда тук.”

„В началото на октомври Торонто ми отправи нелепа оферта за подновяване на договора. След всичко, което преминах през годините и резултатите, които постигнах, очаквах много по-добро отношение от тяхна страна. Бях разочарован и счетох оферта за липса на уважение.”

„Сега си търся дом, защото моята съпруга скоро ще се присъедини към мен заедно с децата ни Якопо и Алма, които ще посещават международно училище. Ще изживеем това приключение заедно.”

„Рияд ме изненада като град. Температурата е 27 градуса и все едно е лято. В сравнение с ледовете в Торонто съвсем не е зле. Бързо открих един съвсем различен свят спрямо това, което чета по вестниците. Не виждам никаква опасност. Вместо това открих страхотна организация, а хората са много уважителни. Футболът тук е популярен. Бих казах, че Ал-Хилал има над 8 милиона фенове. Все едно говорим за топ отбор в Италия.”

„№10 остава любимият ми номер, но той е притежание на капитана Ал-Шалуб и ми изглежда редно да му го оставя. Вкарах много голове през последните години, затова взех деветката”, добави Атомната мравка.