Атлетико Минейро стана за първи път шампион на Копа Либертадорес, след като победи парагвайския Олимпия във финалния плейоф след изпълнение на дузпи.

Бразилският клуб, който загуби първата среща в Асунсион с 0:2, успя да постигне същия резултат на реванша след попадения на Жо и Леонардо Силва, а по този начин докара нещата до изпълнението на 11-метрови наказателни удари. Атлетико Минейро спечели с 4:3 след дузпите и заслужено стъпи на върха. Пропуски от бялата точка направиха Ерминио Миранда и Матиас Хименес.

"Върнах се в Бразилия точно, заради това", каза звездата на новите шампиони Роналдиньо за "Globoesporte.com". "Преди няколко месеца, всички казвахте, че ние с Жо сме приключили с играта, но ние показахме, че това не е така", добави още бившата звезда на Барселона и Милан.

Жо пък успя да вкара седмия си гол в тазгодишното издание на турнира и стана голмайстор на Копа Либертадорес. Титлата донесе на Атлетико Минейро място на Световното клубно първенство на ФИФА, което ще се състои през декември в Мароко. /БГНЕС