Атлетико Минейро победи трудно с 1:0 като гост Фигейрензе в среща от 34-ия кръг на бразилското първенство.

Попадение на Луан в последните секунди на двубоя донесе успеха в полза на гостите, които все още имат минимални шансове да атакуват първото място в класирането. Атлетико контролираше събитията на терена през по-голямата част от мача, но трябваше да изчака до самия край, за да реализира гол във вратата на Фигейрензе.

Отборът от щата Минас Жераис се намира на второ място в класирането с актив от 65 точки четири кръга преди края на сезона. Лидерът до момента Коринтианс победи с 2:1 у дома срещу Коритиба и вече има 76 точки, като в следващия кръг може да си осигури предсрочно титлата.

Жадсон след четвърт час игра и Лука от дузпа в 89-ата минута вкараха попаденията в полза на отбора от Сао Пауло. Между двата гола, в 47-ата минута, за гостите беше точен Негеба. Гремио Порто Алегре най-вероятно ще завърши на трето място през кампанията, след като загуби с 0:1 като гост срещу Спорт Ресифе. Андре вкара за победителите в средата на второто полувреме, а в 78-ата минута Педро Роча от гостите получи червен картон. Гремио има 59 точки на третата позиция, а намиращият се на четвърто място Сантос е с 54./БТА