Отборът на Атлетик Билбао измъкна добър турнирен резултат при гостуването си на Динамо Букурещ в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата в румънската столица завърши при 1:1.

Баските поведоха след 21 минути игра. След центриране от корнер отляво на вратата на Динамо, Маркел Сусаета игра с глава, като насочи топката към Аймерик Лапорт, който чакаше към далечната греда. Той се пребори добре и с глава прати топката в мрежата на домакините за 1:0. Испанците успяха да опазят аванса си до края на първата част, а след подновяването на играта.

Малко след подновяването на играта през втората част Динамо изравни. Ривалдиньо овладя добре топката и шутира силно от дистанция от зоната пред наказателното поле, като разстреля Яго Ерерин за 1:1.

До края на мача двата състава си размениха по едно опасно положение. Първо в 71-ата минута Икер Муняин отправи удар с глава от зоната около точката на дузпата. Бранител обаче съумя да изчисти опасния изстрел.

Пет минути след това Хуан Албин скочи високо, за да засече центриране от фаул, но Ерерин реагира вещо и опази мрежата си.

Реваншът в Испания е на 3 август.