Нов атентат в Европа! Търговски център в близост до Олимпийския стадион в Мюнхен беше оплискан в кръв от поредните побъркани изроди с оръжие. 

Официалната информация е, че вероятно трима атентатори са открили безразборен огън с картечница в кафене в мола. След това поне един от тях се е насочил към близка спирка на метрото и е продължил да стреля по път. 

Според германските медии, засега има потвърждение от полицейските власти в града за осмина убити. Не се уточнява какъв е броят на ранените. 

От полицията призоваха местните жители да си стоят по домовете и да избягват обществените места. Проведе се евакуация на всички служители в мола, а властите  започнаха мащабна акция. Заподозрените за стрелбата все още не са заловени, уточниха още от полицията. 

В същото време, в германските медии се появиха информации, че Мюнхенската полиция описва стрелбата като "терористична атака" и вече всички антитерористични спецчасти са мобилизирани. Според английския вестник "Мирър", в сайтове на Ислямска държава се публикуват видеа от атентата и хвалят извършителите. Там се твърди, че те са в отговор на увеличените въздушни атаки срещу Ислямска държава. Засега обаче от там не са поели отговорност за атаката. 

Властите призоваха хората да не публикуват снимки и информации, свързани с атаките, за да не помагат на атентаторите.