Арсенал (Аржентина) се класира за четвъртфиналите на най-авторитетния южноамерикански турнир Копа Либертадорес за първи път в историята си. Воденият от Мартин Палермо тим на Арсенал победи на реванша от осминафиналите чилийския Унион с 1:0 с гол на Диего Брагиери в 65-а минута.

Това бе и единственото попадение в двата мача след нулевото реми в първия двубой и то се оказа решаващо за успеха на Арсенал. На четвъртфиналите аржентинците ще срещнат Насионал от Парагвай, който продължава напред, след като отстрани в сряда друг аржентински тим - Велес Сарсфилд.

Шампионът на Аржентина Сан Лоренсо намери място сред най-добрите осем в Южна Америка след драматичен успех срещу бразилския Гремио. Сан Лоренсо загуби на реванша с 0:1, с което резултатът от двата мача бе изравнен - 1:1. При дузпите аржентинският отбор, чийто почитател е папа Франциск, спечели с дузпи с 4:2.

Вратарят на гостите Себастиан Торико се превърна в герой за гостите, като спаси две дузпи. На четвъртфиналите Сан Лоренсо отново ще играе с бразилски отбор - Крузейро, който отстрани парагвайския Серо Портено след победа на реванша с 2:0 като гост и общ резултат 3:1.

Тази вечер ще бъде определен последният четвъртфиналист в турнира от мача Атлетико Минейро (Бразилия) - Атлетико Насионал (Колумбия). /БТА