Аржентинският футболен отбор Нуева Чикаго ще стартира следващото първенство във втора дивизия с пасив от 20 точки и ще играе 20 мача на неутрален терен заради изстъпленията на феновете по време на плейофна среща за оставане в елита, когато един запалянко бе убит.

Суровата санкция бе взета на заседание на Изпълкома на Аржентинската футболна асоциация, съобщава БТА.

В края на миналия месец по време на сблъсъци между фенове на Нуева Чикаго и Тигре мъж на 41 години бе убит, а множество други бяха ранени. Сбиването стана след отсъдена дузпа срещу Чикаго, който загуби с 1:2 от гостуващия отбор Тигре в плейофа за оставане в първа дивизия.

Насилието продължи и след края на прекратения двубой, а десетки фенове бяха арестувани от полицията. Ръководството на Нуева Чикаго остро протестира срещу наказанието с мотива, че инцидентът с убития привърженик на Тигре е станал извън стадиона при сблъсъци с полицията.

"Доказахме, че на мястото на инцидента не е имало нито един привърженик на Чикаго. Станало е извън стадиона при сблъсъци между фенове на Тигре и полицията", заяви президентът на Нуева Чикаго Антонио Филомено.