Привържениците на аржентинския клуб Алмиранте Браун, бесни от лошите резултати на отбора, които го свлякоха на последното място в Трета лига, са стреляли по къщата на президента на отбора през уикенда, обявиха от полицията в Буенос Айрес.

Феновете на отбора атакуваха дома на Антонио Ардженто, както и са запалили една от колите в двора в неделя сутринта, само няколко часа след поражението с 1:2 от Сан Мигел, което е 4-то поредно поражение, оплака се самият президент на клуба.

Този резултат остави Алмиранте Браун на последното място в дивизия Примера Б Метрополитано, на 5 точки от отбора пред тях.

"Поради лошата форма, в която се намира отборът, сме свикнали да ни нападат в социалните мрежи, на някакви по-груби шеги и призиви да си подаваме оставката като ръководство. Но насилието е неприемливо, каквото и да се случва, заяви президентът на клуба Антонио Ардженто.

От полицията в столицата на страната обявиха, че Ардженто е подал официално оплакване, но е отбелязал, че това не е за първи път да бъде заплашван. Фенове от наричаните в Аржентина групи Барра брава преди това са потрошили стъклата на дома му.

В последните години насилието в аржентинския футбол се увеличава, като най-често страдат играчи и ръководители, които са атакувани от агитките и удряни.