Аржентинската футболна асоциация (АФА) обяви, че следи внимателно случващото се в общежитията за юноши, след като преди броени дни избухна невиждан за страната сексуален скандал, свързан с два от най-популярните клубове.

Ривър Плейт обяви по-рано през седмицата, че ще съдейства напълно на властите в разследването на информация за сексуално насилие на деца между 2004-а и 2011-а година. Това се случи само един ден след ареста на местен съдия, който е заподозрян в участие в престъпна група, занимаваща се с проституция с деца на футболен клуб Индепендиенте.

"Настояваме да бъде проведено щателно разследване и искаме да помогнем на органите на реда с каквото можем, за да бъдат разкрити свързаните с този отвратителен случай", заяви Данте Махори, който е президент на комисията за развитие на детски и юношески футбол към АФА.

"Решихме да проверим общежитията и да създадем протокол за регулиране на действията в тях. Ще говорим с децата, с техните семейства и с професионалните футболисти. Нужна е работа както в общежитията, така и извън тях", добави той.