Аржентина се класира за полуфиналите на Копа Америка, след като победи с 4:0 Перу. „Гаучосите” демонстрираха класата си и видимо бяха по-добрият отбор на терена.

Още през първата част аржентинците на няколко пъти пропуснаха идеални възможности да поведат в резултата. Въпреки добрите си прояви, Лионел Меси не успя да се разпише, а веднъж дори уцели гредата след рикошет в противников играч.

През второто полувреме аржентинците се активизираха още повече и само две минути след почивката стигнаха до първия гол. Хуан Роман Рикелме откри резултата след удар от границата на наказателното поле. След този гол футболистите на Перу изгубиха всякакви надежди за класиране и оставиха своите противници да доминират изцяло.

В 62-та минута Лионел Меси успя да вкара второ попадение в двубоя след отличен пас на Рикелме. В 75-та Хавиер Масчерано направи резултата класически. Отново Меси отправи удар в посока към вратата на Перу, вратарят изби, но футболистът на Ливърпул бе точен при добавката.

В 85-та минута падна и последният гол в срещата. Авторът на попадението отново бе Хуан Роман Рикелме, който вкара своето второ попадение в срещата и четвърто в турнира Копа Америка 2007.

На полуфинала Аржентина ще се изправи срещу Мексико, който по-рано тази нощ разгроми Парагвай с 6:0. Другата полуфинална среща е между тимовете на Бразилия и Уругвай.