Аржентина победи Венецуела с 4:1 в четвъртфинал на Копа Америка и продължава битката си да спечели турнира след 23 години суша.

Звездата на тима Лео Меси пък изравни головия рекорд на Габриел Батистута и записа 54-ото си попадение за Аржентина. Той добави и 2 асистенции към отличното си представяне в срещата.

Венецуела имаше шанс да навакса пасива от 2 гола в края на първото полувреме, но Сейхас пропусна дузпа.

Меси изпробва фалцов удар още в третата минута, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Дани Ернандес.

Все пак в 8-ата минута, след пас на Лионел Меси от левия Фланг, Гонсало Игуаин от трудна позиция и с външен фалц изведе Аржентина напред – 1:0.

Двадесет минути по-късно Аржентина удвои аванса си, след като Меси намери Игуаин непокрит пред наказателното поле, а той проби и прониза мрежата с втория си гол – 2:0.

В 35-ата минута Рондон бе най-съобразителен след разбъркване в защитата на Аржентина, но топовният му изстрел бе отразен от вратаря на Аржентина Серхио Ромеро.
Рондон нацели и гредата на аржентинската врата след корнер в 40-ата минута.

Малко преди края на полувремето реферът даде дузпа за Венецуела за фаул в наказателното на Ромеро срещу Рондон. Сейхас се нагърби с изпълнението и опита техничен копващ удар, който попадна сигурно в ръцете на вратаря, който не плонжира.

В 60-ата минута ЛИонел Меси отбеляза четвъртият си гол в надпреварата след многоходова комбинация. Десет минути по-късно Рондон върна едно попадение за Венецуела. Радостта им обаче трая само минута, защото след подновявянето на играта Меси намери влезлият като резерва Ламела, който направи 4:1.

Аржентина ще играе със САЩ в спор за финала на турнира.