Тъжна новина долетя от Аржентина - на 83 години от този свят си отиде легендарният фен Карлос Тула. Той е признат в целия свят, като не е пропуснал нито едно от последните 13 световните първенства.
 
През февруари миналата година на церемонията The Best на ФИФА именно той получи наградата, която привържениците на Аржентина спечелиха заради горещата подкрепа, която оказаха на Лео Меси и компания в Катар 2022, както и последвалите празненства за титлата в страната.

Тула излезе на сцената с култовия барабан, който има изключителна история. С него той е присъствал на всички Мондиали от 1974 до 2022 г. и видя със собствените си очи титлите на Аржентина с Марио Кемпес през 1978 г. , с Диего Марадона през 1986 г. и с Лео Меси през 2022 г. 

Легендарният фен се сдобива с барабана още в края на 60-те години, а през 1971 г. нов му е подарен от Хуан Доминго Перон, президент на Аржентина за общо 10 години. Фенът нарича срещата с Перон най-великото събитие в живота си.
 
Карлос имаше сериозни здравословни проблеми - страдаше от рак на белия дроб. Затова и най-често се придвижваше с инвалидна количка или с бастун. Те му помогнаха да се качи на сцената в Париж преди година. Но когато се озова в светлината на прожекторите, беше много щастлив. 
 
Енергията му определено ще липсва не само на националния отбор на Аржентина.