Отборът на Аржентина записа солидна победа с 4:1 над световния шампион Испания в контрола, която се игра в Буенос Айрес. Домакините се наложиха след попадения на Лионел Меси, Гонсало Игуаин, Карлос Тевес и Серхио Агуеро, а точен за гостите от Испания бе Фернандо Йоренте.

Всичко в мача бе решено още през първата част на двубоя. Само за 45 минути, възпитаниците на селекционера Сергио Батиста вкараха три безответни гола, които в крайна сметка се оказаха голям залък и за тим от ранга на Испания.

В разширения състав на домакините личаха и имената на Естебан Камбиасо, Хавиер Санети и Габриел Милито, които бяха пренебрегнати от вече бившия селекционер Диего Марадона.

Още в десетата минута на двубоя падна първия гол в срещата, който бе дело на звездата на Барселона Лионел Меси. Още в следващата атака пък Гонсало Игуайн покачи на 2:0. Голмайсторът на Манчестър Сити Карлос Тевес направи резултата класически в 34-ата минута на срещата.

В началото на второто полувреме играта се изравни и следващият гол в мача падна едва шест минути преди края на срещата. Този път попадението бе във вратата на домакините и бе дело на Фернандо Йоренте. В последната минута на двубоя пък Серхио Агуеро оформи крайното 4:1.