Аржентина ще се изправи срещу Бразилия на финала на Копа Америка 2007. „Гаучосите” стигнаха до последния етап на турнира, след като на полуфинала отстраниха с класическото 3:0 Мексико.

В почти равностойното първо полувреме с положения и за двата отбора гол падна секунди преди почивката. Хуан Роман Рикелме центрира, а Габриел Хайнце се възползва от това, за да открие резултата в 45-та минута.

През второто полувреме аржентинците се мобилизираха още повече и доминираха видимо на терена. Второто попадение бе дело на Меси в 61-та минута. В момент, в който мексиканците се опитваха да изравнят, той получи пас от Карлос Тевес и прати топката в мрежата, след като се възползва от това, че стражът на Мексико Санчес бе напуснал очертанията на вратата.

Третото попадение бе дело на Хуан Роман Рикелме в 66-та минута, който вкара от дузпа и записа петия си гол от началото на турнира.

Въпреки добрата игра на Аржентина, мексиканците също имаха своите положения. Още през първата част Андрес Гуардадо улучи страничната греда, но топката не премина голлинията. След това Нери Кастийо също уцели гредата в 55-та минута, но до попадение така и не се стигна.

Така след 3:0 Аржентина стигна до своя финал номер 25 на Копа Америка, където ще се изправи срещу момчетата на Карлос Дунга.