Националният отбор на Аржентина, който все още не може да разчита на контузения Лионел Меси и завърши с нулева реализация в първите си две световни квалификации, се надява на Гонсало Игуаин за мачовете през ноември.

Аржентинците играят срещу Бразилия, а и срещу един от двата най-силни отбора в Южна Америка- Колумбия, което принуди селекционерът Херардо Мартино да се обърне отново към нападателя на Наполи Гонсало Игуаин. Игуаин беше изваден от състава за октомврийските квалификации, които завършиха с 0:0 срещу Парагвай и шокиращото 0:2 у дома от Еквадор.

На сайта на Аржентинската футболна асоциация съобщиха също така, че Серхио Агуеро от Манчестър Сити няма да бъде на разположение, тъй като продължава да лекува контузия в крака, която той получи на мача с Еквадор и напусна терена в 60-ата минута.

За атаката също така са призовани Пауло Дибала от Ювентус и Карлос Тевес, който продължава да търси своя първи гол в международен мач от четири години насам. Николас Гайтан от Бенфика, Есекиел Лавеци от Пари Сен Жермен и Анхел Кореа от Атлетико Мадрид са другите хора за атаката.

Общо 25 човека повика в разширения състав Херардо Мартино, а мачовете им са на 12-и ноември с Бразилия в Буенос Айрес- среща натоварена с много спомени и енергия, и пет дни по-късно гостуване на Колумбия.