Арсенал започна по впечатляващ начин контролите си от предсезонната подготовка. Финалистът от последното издание на Лига Европа разпиля американския Колорадо Рапидс с 3:0, въпреки че започна в стартовите 11 предимно с младоци и играчи, които по-рядко попадаха в плановете на мениджъра Унай Емери. 

Звездите Месут Йозил, Александър Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг, Сеад Колашинац и Шкодран Мустафи се появиха на терена при вече оформен краен резултат и не допринесоха много с изявите си, защото си личеше, че още са в началото на подготовката си. 

Младите "артилеристи" бяха жадни за изява и откриха резултата след само 13 минути игра. Тогава Букайо Сака напредна мощно в половината на противника, стреля опасно, вратарят на Колорадо се намеси, но не достатъчно, за да преодтврати гола - 1:0. 

Още преди изтичането на половин час от началния съдийски сигнал вече беше ясно кой ще е победителят. В 29-та минута Джеймс Олайинка открадна една топка в половината на Колорадо и с прекрасен далечен удар разстреля вратаря за 2:0. 

До почивката повече попадения не паднаха, а това за оформянето на класиката стана факт в 61-та минута. Тогава Доминик Томпсън центрира от левия фланг, Габриел Мартинели скочи за високата топка и макар да я уцели с рамото си, успя да я прати в мрежата за крайното 3:0. 

До края на мача звездите на лондончани можеха да направят успеха и още по-изразителен, но в крайна сметка повече голове не паднаха и така английският отбор тръгна с достатъчно убедителна победа в предсезонните контроли. Следващата им проверка е с Байерн на 18 юли.