Полският национален отбор записа първа загуба в европейските квалификации от девет месеца насам. Армения успя да разстрои поляците, като се наложи с минималното 1:0 у дома.

Победният гол за аутсайдерите отбеляза Хенрик Мкхитариан в 66-та минута. Играчът стреля от пряк свободен удар, топката прехвърли стената на гостите и влезе в горния десен ъгъл на вратата.

Поляците доминираха през целия мач, а през първото полувреме пропиляха пет чудесни възможности да поведат в резултата. Стражът на арменците Геворг Каспаров спаси опасните удари на Марек Сагановски в 26-та и в 28-та минути, а само една след това улови топката след пряк свободен удар на Марчин Василевски.

Въпреки загубата отборът на Лео Беенхакер запази лидерската си позиция в група А с актив на 19 точки. А Армения изпревари Казахстан и се нареди на трето място с 9 точки.

Казахстан можеше да запази мястото си в подреждането, но не успя да победи Азербайджан в друг мач от групата. Двубоят между двата тима завърши наравно 1:1.

Надиров откри резултата за „азерите” в 31-та минута, но домакините изравниха с гол на Балтийев в 53-та.

В последния мач от потока Финландия се наложи лесно над Белгия и се изравни по точки с Португалия и Сърбия. Скандинавците обаче останаха на четвъртото място в подреждането на А група.

Йохансон и Еременко отбелязаха двете попадения за Финландия в 26-та и 71-та минути.

Класиране:

1. Полша 19 точки (9 мача)

2. Сърбия 14 (7))

3. Португалия 14 (7)

4. Финландия 14 (7)

5. Белгия 7 (8)

6. Армения 7 (7)

7. Казахстан 6 (8)

8. Азербайджан 5 (8)