Един от големите въпроси в западната ни съседка Сърбия е кой реди списъка с играчи за националния отбор. Местното издание Sport твърди, че сега при Драган Стойкович няма протекции, тъй като селекционерът на „орлите“ взима най-доброто.

Преди години това не е било така, тъй като тогавашните югославяни имаха още по-голям набор от избор на играчи, но част от тях така и не попадаха сред селекцията на тогавашната държава.

Местният легендарен футболист и треньор Слободан Сантрач призна пред Sport, че ръководството на Обилич, водено от Желко Ражнатович – Аркан, е притискал щаба да включи играчи на неговия отбор в списъка на националния на Югославия.

Сани, както е известен Сантрач, бе четири години начело на „плавите“ и изведе селекцията до Световното първенство през 1998-а година.

„Единствено Желко Ражнатович Аркан ме питаше защо не съм повикал играчи от неговия шампионски отбор. Тогава в приятелски мач със сборен отбор на баските поканих Ранкович, Йеврич и някои други“, сподели Сантрач пред вестник Спорт.