Холандският национален селекционер Берт ван Марвайк остави Ариен Робен в състава на "лалетата" за световното първенство по футбол в Република Южна Африка, след като последните изследвания показаха, че контузията му не е толкова лоша, колкото изглеждаше първоначално.

Робен получи травма в левия крак при разгрома с 6:1 над Унгария в приятелска среща в Амстердам. Халфът на Байерн Мюнхен влезе в игра след почивката и се отчете с две попадения за победата, но напусна терена накуцвайки в заключителните минути.

"Ако кракът бъде оставен на самолечение, ще се оправи до шест седмици. Ние обаче нямаме това време и аз реших да започна тежка работа с физиотерапевта. Ако всичко мине добре, ще бъда готов за игра до една седмица", заяви 26-годишният Робен.

Холандия започва турнира на 14-и юни срещу Дания, а Ван Марвайк ще има възможност за последни промени в състава си 24 часа преди първия съдийски сигнал. Холандският селекционер все пак е решен да остави Робен в групата, въпреки че той ще може да играе на по-късен етап.