Добра диета и секс в умерени количества помагат на играчите на Архентинос Хуниорс да постигат резултати в сгъстения календар на аржентинското първенство по футбол и в международните мачове, категоричен е треньорът на тима Педро Тролио. Неговите възпитаници завършиха наравно 0:0 срещу Ривър Плейт на "Монументал" и спряха домакините по пътя им към първото място в класирането.

"Нашият отбор доказа, че може да играе по един мач на всеки три дни. Срещнахме доста сериозни противници в последно време. Не се притеснявах да пусна най-добите си играчи, защото преди близо месец направихме режим и ако го следват, те ще се справят.Играчите се хранят добре и не правят много любов. Срещу Ривър Плейт играхме добре, създадохме няколко положения за гол. Мисля, че равенството от мача е справедливо", заяви Тролио.

След две победи и две равенства отборът на Ривър Плейт е трети, на точка зад шампиона Естудиантес и Расинг. Ривър и Архентинос пък са единствените отбори, които все още нямат загуба в Клаусура.

Бока Хуниорс, кръвен враг на Ривър, продължи да разочарова феновете с играта си и загуби с 0:1 от Велес Сарсфийлд като гост. Единствения гол вкара Фернандо Ортис, който беше точен с глава след центриране от корнер.