Един от най-добрите словенски футболни съдии Славко Винчич, който е и в листата на ФИФА, бе задържан от полицията в Босна и Херцеговина по време на специална акция на местните власти.
 
40-годишният Винчич е бил арестуван заедно с още 40 други души, когато полицията е нахлула в къща, в която са открити 10 пистолета, 14 пакета с кокаин и 9 таблетки с неизвестна субстанция. Сред иззетите вещи са още три бронежилетки, няколко лаптопа и пари в брой в различна валута на обща стойност 20 хиляди долара. Според медиите в Босна на партито в къщата е имало и няколко проститутки.
 
Винчич е задържан в ролята на свидетел и по-късно е пуснат от ареста. Адвокатите на рефера твърдят, че той се е озовал на грешното място в грешното време. Според тях Винчич е бил поканен в къщата от свои бизнес партньори за празненство. Съдията е обяснил на полицията, че не познава повечето от присъстващите на партито и никога преди това не ги е виждал.
 
Славко Винчич е съдия в ранглистата на УЕФА и ФИФА, като само през този сезон е водил три мача в Шампионската лига, както и други в Лига Европа. /БГНЕС