Ръководството на Башакшехир наложи умопомрачителната глоба в размер на 250 хиляди евро на своя футболист Арда Туран за заплахите към съдия, които той си позволи да отправи по време на мач от местния шампионат.

„Арда Туран, който бе изгонен с червен картон в мача срещу Сивасспор от 32-ия кръг на турския шампионат, е глобен в размер на 250 хиляди евро. Санкцията бе потвърдена от борда на директорите на клуба“, се казва в официалната информация.

Туран, който все още е частично собственост на Барселона, отнесе рекордно наказание. Той беше наказан със спиране на правата за 16 мача на настоящия си тим Истанбул Башакшехир, в който играе под наем от каталунците. 

Санкцията на футболиста е, защото си позволи да бутне в гърдите страничния рефер на мача със Сивасспор. Това се случи в добавеното време на мача, като Туран първо сграбчи арбитъра за дрехата, а после го бутна, макар и лекичко. 

Това веднага се отрази в червен картон за него, а Дисциплинарната комисия на местната федерация не се поколеба да му наложи рекордното наказание. Това означава, че той няма да играе някъде до края на календарната година, защото санкцията му ще важи и за новия сезон. 

Арда Туран си изпусна нервите в решителния за тима му мач, защото Сивасспор изравни в 93-та минута с автогол, а това сложи край на шампионските мечти на Истанбул Башакшехир.