Шампионът на Кипър АПОЕЛ уволни германския си наставник Томас Дол след едва четири месеца под негово ръководство, съобщиха от „пресслужбата“ на клуба.

Раздялата със специалиста идва след поражението им в Никозия от Олимпиакос с 0:2 през уикенда и преди сблъсъка от Лига Европа срещу Севиля в четвъртък. От клуба споделиха в свое изявление, че приключили „сътрудничество с треньора Томас Дол по взаимно съгласие“.

„Той пое отбора в труден момент и изпълни първата голяма цел, а именно класиране за груповата фаза на Лига Европа и достигането до фазата на 1/16-финалите. Пожелаваме му в бъдеще всичко най-добро в личен и професионален план“. АПОЕЛ, който в момента е на четвърта позиция в таблицата, но има два мача по-малко от лидера Анортозис, заяви, че клубът ще бъде воден от треньора Лукаш Хаджилука, без да упоменава дали назначението му е само временно.

53-годишният Дол бе назначен за наставник на АПОЕЛ през август, след като столичният гранд отстъпи у дома на азербайджанския Карабах с 1:2 в предварителните кръгове за влизане в Шампионска лига. Бившият играч на Лацио, Хамбургер и Айнтрахт Франкфурт изигра 43 двубоя за Източна Германия от 1986-1990 и 18 двубоя за Германия след повторното обединение. Бившият наставник на Борусия Дортмунд напусна Хановер след изпадането им от Бундеслигата по-рано през май.