Отборът на Антверпен спечели титлата в белгийското първенство в един от най-невероятните шампионатни завършеци, които футболната история помни.

Антверпен измъкна титлата под носа на Генк и Юнион Сен Жилоаз, като рамките на около пет минути и трите отбора бяха начело във временното класиране и бяха сложили по една ръка на трофея. В крайна сметка той ще се окаже във витрината на Антверпен за пети път в клубната история и за първи от сезон 1956/57.

В последния кръг от плейофите на първенството Антверпен, който бе трети след редовния сезон, стигна до равенство 2:2 при гостуването си на Генк и събра 47 точки, с една повече от Генк и Юнион Сен Жилоаз, които останаха с по 46.

Юнион бе в най-добра позиция да стане шампион, но допусна домакинска загуба с 1:3 от играещия само за своята чест тим на Брюж.

Юнион водеше с 1:0 до 89-ата минута с гол на Симон Адингра в първите секунди на второто полувреме. Брюж обаче успя да изравни минута преди края на редовното време чрез японеца Шон Хома. Във втората минута на добавеното време Ноа Ланг вкара втори гол за Брюж, а в десетата минута на продължението Сисе Сандра реализира за крайното 3:1 в полза на Бюж.

Допуснатият гол от Юнион в 89-ата минута прати титлата в ръцете на Генк, който по това време водеше с 2:1 на Антверпен след голове на Толувалесе Арокодаре в 45-ата минута и Браян Хейнен в 75-ата. За Антверпен бе вкарал Гирано Керк, който се разписа в 58-мата минута.

Шампионският гол за Антверпен обаче падна в четвъртата минута на продължението, когато централният защитник Тоби Алдервейрелд реализира за 2:2 с бомбен удар с десния крак от границата на наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата. Веднага след това гостите от Антверп останаха в намален състав след червен картон на Мишел-Анже Баликвиша, но Генк нямаше волята, нито времето, за да стигне до победата и титлата.