Селекционерът на Чили Антонио Пици изрази надежда, че тимът му ще успее да покаже стила си на играе във финала за Купата на конфедерациите срещу Германия в неделя.

"Нашето намерение утре ще бъде същото като всеки мач: да подчиним съперника и да ги накараме да играят под натиск. Това ще бъде много, много сложен мач и за двата отбора, в който няма да има много възможности за гол. Успяхме да се възстановим много добре, така че умората няма да бъде решаваща", каза Антонио Пици.

Чилийският полузащитник Артуро Видал вярва, че неговата страна може да претендира, че е "най-добрият отбор в света", ако победи Германия. Златното поколение на Чили се стреми да спечели първа титла от купата на конфедерациите, след като за първи път вдигна Копа Америка през 2015 г. и отново през 2016 г.

"След победата срещу европейските шампиони Португалия, победа над световните шампиони в Санкт Петербург ще направи Чили най-добрият отбор в света и затова сме тук. Евентуалната титла ще бъде ясно послание към всички отбори една година преди световното първенство в Русия. Всеки говори за това, че Германия е със своя Б отбор, но физически те са много по-добри от тези, които не играят", каза Артуро Видал.