„Тази победа е за всички в Сърбия, сигурен съм, че те знаят как да я отпразнуват,” заяви ентусиазирано селекционерът на „плавите” Радомир Антич след страхотната победа над Германия. „Този отбор е истинското лице на сръбския народ, защото е енергичен, готов за битка, и до известна степен, арогантен.”

„Сигурно е, че сърбите могат да открият себе си в този тим, така че победата е за тях,” добави наставникът. „Сега вече сами определяме съдбата си.”

Според Антич, Сърбия е щяла да победи Германия, дори нападателят на Бундестима Мирослав Клозе да не беше изгонен. „Червеният картон определено бе в ущърб за Германия, но ние бяхме позитивно настроени и в кондиция от самото начало, въпреки напрежението върху мен и играчите ми след загубата в първата среща,” обясни той.

Голмайсторът Владимир Стойкович добави: „Да победиш Германия на Световно, след толкова много години, е нещо специално, мисля, че го заслужавахме. Всички заедно работихме толкова здраво през последните две години, и това е крайният резултат от постигнатото от нас за този период.”