Сръбският национален селекционер Радомир Антич ще се раздели с част от годишното си възнаграждение, след като не успя да класира "белите орли" на осминафиналите на световното първенство в Република Южна Африка, съобщи Томислав Караджич.

Президентът на местната футболна асоциация остана изключително разочарован от загубата с 1:2 срещу Австралия в последен мач от група "D", от която напред се класираха Германия и Гана.

"Целта ни беше класиране на четвъртфиналите. Отпадането ни коства финансови загуби от 5 милиона долара и това означава, че ще трябва да съкратим разходите в много сектори. В това число включвам и Радомир Антич, който излезе с един нападател срещу Австралия, когато трябваше да атакуваме. Няма да го освобождаваме, но ще му намалим заплатата. Според една от клаузите в договора той трябваше да ни класира на четвъртфинал и да изкара тези 5 милиона долара", каза Караджич.

Президентът на футболната федерация бе категоричен, че само класиране на европейското първенство през 2012-а година ще закърпи бюджета: "Кампанията ни в Република Южна Африка не беше пълен провал, защото победихме трикратния световен шампион Германия. Само класиране на Евро 2008 обаче ще излекува раните ни".