Бившият френски нападател Тиери Анри, заяви, че не страда за живота си като футболист. В откровено интервю той говори за края на кариерата си, както както и за емоциите, които е изживял.

„Истината е, че не страдам за живота си като футболист. Може би е така, защото не се откъснах изцяло от тези среди, а продължавам да работя в сферата. Сега не искам да лъжа никого, мъчно ми е съблекалнята, за моментите, в които се готвим за мач. Емоцията, когато отидеш на стадиона и видиш добре подстриганата трева“, обясни още Анри.

На въпрос дали е играл футбол, след като е поставил край на кариерата си, Анри обясни: „Много малко. Направих го, за да поддържам форма, но усилието, което положих не може да се сравни по никакъв начин с една професионална тренировка“. Понякога се замислям дали ще съумея да си поведа топката по коректен начин. Това, с което се занимавам сега е различно. Коментарите обогатяват информативно. Коментирането предполага познаване на материята. Или трябва да си занимавал с това, или да се занимаваш“.