Тиенри Андри няма никакви съмнения, че ще продължи с треньорската дейност, въпреки че преживя кошмарен период начело на Монако. Легендата на френския футбол се задържа само малко повече от три месеца начело на монегаските, които едва не изпаднаха в края на сезона.

Анри обаче смята, че този период е част от израстването му в професията и не смята да я изоставя заради един провал. Той също така уточни, че иска да бъде старши треньор, а не помощник.

„Наречете ме луд, ако щете, но аз обичам футбола и вярвам, че мога да бъда успешен треньор. Не мисля за болката или за провала. Не обичам лесното. Обичам да водя и зависи от мен това да се случи. Същото е, когато се присъединих към Арсенал като играч или към щаба на Роберто (Мартинес; б.р.) в белгийския национален отбор. Това е част от израстването”, сподели Тиери Анри.

„Не получих никакви обаждания за работа в течение на четири месеца след Монако, но после изведнъж получих пет оферти. Някои от тях не бяха това, което търсех, а други бяха за асистент, номер две. Не искам да съм номер две, а номер 1", заяви Анри. /БГНЕС