44-годишният португалец Пауло Серджио беше назначен за нов треньор на румънския ЧФР Клуж, след като подписа договор до края на сезона с опция да бъде удължен за още две години.

Миналата седмица ръководството на ЧФР Клуж уволни досегашния наставник на тима Йон Андоне, а през последните 7-8 дни за тренировките и мачовете отговаряше един от помощниците - Франсиск Дикан.

В Шампионската лига румънският тим се представя повече от добре, като заема 2-а позиция в група Н с 4 точки и много добри шансове да продължи напред.

В първенството на Румъния обаче нещата за Клуж не вървят и те изостават с 13 точки от лидера Стяуа. Според източник вътре в клуба обаче, не това е причината за уволнението на Андоне. От думите му става ясно, че играчите не харесвали методите му на работа и предизвикали смяната му.

Португалецът, който поема отбора, няма кой знае каква визитка в професията. Бил е за 1 година в Спортинг (Лисабон), както и почти за толкова в средняшкия шотландски отбор Хартс, а през останалото време е работил за тимове като Олянензе, Санта Клара, Бейра Мар, Пасош де Ферейра, Витория Гимараеш.