Лидерът на испанския футбол Анхел Мария Вияр без никаква конкуренция ще продължи да заема поста вицепрезидент на Световната футболна федерация (ФИФА) в

следващите четири години, реши изпълнителният комитет на УЕФА.

От УЕФА обявиха, че не е имало други кандидатури за позицията на Вияр във ФИФА. Вияр е част от 24-членното управително тяло на ФИФА от 1988-а година и беше централна фигура в неуспешната кандидатура на Испания и Португалия за домакинство на Световното първенство през 2018-а година, което беше дадено на Русия.

Също без всякаква конкуренция президентът на Германския футболен съюз Тео Цванцигер беше избран за член на изпълкома на ФИФА. Така той продължава традицията да има германец в Бюрото на ФИФА, където до момента Франц Бекенбауер беше вицепрезидент без квота. Бившият централен защитник на Германия и национален селекционер на страната си обаче се отказа след един мандат по семейни причини.

61-годишният Вияр и 65-годишният Цванцигер ще бъдат потвърдени на конгреса на УЕФА в Париж на 22-и март.

УЕФА излъчва осем представители в Световната футболна федерация по принцип, като четири трябва да бъдат решени тази година. Има вицепрезидентско място за Британските нации, като то ще бъде оспорвано между Джеф Томпсън (Англия) и Джим Бойс (Северна Ирландия).