Тимът на Ангола записа изключително ценна победа с 3:1 срещу Сенегал във втория си мач от груповата фаза на турнира за Купата на Африка.

След тази победа Ангола почти сигурно се класира за елиминационната фаза на турнира, а Сенегал от своя страна ще трябва да се надява на победа в последния си мач срещу Южна Африка и добро развитие в другите срещи.

Двубоят започна със силен натиск на Сенегал, но звездата Ел Хаджи Диуф се отличи с два пропуска. Натискът на сенегалците все пак даде резултат в 20-тата минута – тогава Ел Хаджи Диуф центрира топката в наказателното поле, където Сюлейман Диавара с глава намери останалия сам Абдулайе Файе, който също с глава откри резултата.

До края на полувремето Сенегал имаше удобни възможности за удвояване на преднината, но не съумя да се възползва от тях.

Втората част бе коренно различна от първата, като премина изцяло под диктовката на Ангола. Още в 50-тата минута Манучо отбеляза с глава за 1:1. 17 минути по-късно отново той бе в прегръдките на съотборниците си след като успя да вкара за 2:1.

Това бе трето попадение в турнира за нападателя, който след края на Купата на Африка ще се присъедини към новия си отбор Манчестър Юнайтед. Крайното 3:1 оформи Амадо Флавио с гол в 78-мата минута.

По-късно днес играят другите два отбора в група D – Южна Африка и Тунис. Във временното класиране Ангола е на първо място с 4 точки, а другите 3 отбора имат по точка.