Националният тим на Англия изигра един от най-силните си мачове в последните години, побеждавайки с категоричното 4:1 като гост отбора на Хърватия. Успехът е своебразен реванш за „трите лъва” за срамната загуба с 2:3 на „Уембли” преди няколко месеца в евроквалификация.

Така след победата днес момчетата на Фабио Капело оглавиха класирането в група 6. Преди няколко дни в първия кръг Англия се наложи като гост над аутсайдера Андора.

В герой за островитяните днес се превърна нападателят на Арсенал Тио Уолкът, който наниза три гола във вратата на Стипе Плетикоса.

Головата фиеста на стадион „Максимир” в Загреб бе открита в 26-ата минута, като точен бе именно младият футболист на „артилеристите”. Въпреки интересните положения до края на първата част не паднаха нови голове.

Второто полувреме започна отново силно за Англия и още в първите минути футболистите на гостите имаха две добри възможности. Пет минути след подновяването на играта домакините останаха с човек по-малко, след като Роберт Ковач бе отстранен от игра с директен червен картон.

В 59-ата минута Уолкът, който в този мач се появи на мястото на Дейвид Бекъм, реализира второто си попадение, с което до голяма степен предреши крайния изход на двубоя.

Уейн Рууни направи резултата класически с гол в 63-ата минута. След третото си попадение англичаните видимо намалиха темпото, което предостави възможност на домакините да организират опасни атаки към Дейвид Джеймс. При една от редките контри за „шахматистите” Марио Маджукич успя да вкара и почетното попадение за тима на Славен Билич.

Девет минути преди края на мача Тио Уолкът увенча прекрасната си игра с хеттрик, с което оформи и крайния резултат в срещата. Веднага след третото си попадение Уолкът бе заменен за кеф на привържениците на „трите лъва”, които изпратиха своя любимец с бурни овации.

По-рано днес в мач от същата група Беларус се наложи с 3:1 над Андора. Със същия резултат Украйна взе трите точки като гост на Казахстан.