Дейвид Бекъм вдъхнови за пореден път английския национален отбор по футбол за победата с 3:0 като гост на Естония в евроквалификация. Успехът в Талин ще позволи на Стив МакЛарън и момчетата му да поемат глътка въздух след унищожителните критики по техен адрес през последните месеци. Трите точки съхраниха и шансовете на Англия за се класира за Евро 2008.

Джоу Коул откри резултата в 36-та минута, а Питър Крауч удвои малко след почивката. Нападателят на Ливърпул засече с глава перфектно центриране на Бекъм в 53-та минута.

Бекъм бе в основата и на последния гол, след като асистира на Майкъл Оуен за класическото 3:0 в 61-та минута. Халфът на Реал Мадрид бе заменен в 67-та минути, тъй като все още изпитва болки в глезена си.

Неприятната новина за МакЛарън от срещата бе жълтия картон на Питър Крауч, който ще го извади от двубоя с Израел на „Уембли” през септември.

Най-чистото положение за Естония се откри пред Тармо Кинк, като след негов удар Джон Тери трябваше да чисти топката от гол линията.

Победата бе изключително важна за Англия, предвид следващите им два сблъсъка от групата – с Хърватия и Русия.

Именно тези два тима направиха равен – 0:0 в пряк сблъсък начело на таблицата. Победа за домакините от Хърватия означаваше аванс от две точки пред втория Израел, които днес се наложиха с лекота Андора като гост с 2:0. Русия пък можеше да се изравни с Израел по точки при успех в Загреб.

Хърватия загуби един от основните си футболисти в сблъсъка с Русия. Дарио Сърна напусна терена на „Максимир” още в деветата минута заради травма. Двубоят бе доста нервен и най-вече опитността на рефера Любош Микел спаси големия брой жълти картони и се размина само с три.

 

Група E

Андора – Израел 0:2

Хърватия – Русия 0:0

Естония – Англия 0:3

 

Класиране:

1. Хърватия 17 точки (7 мача)

2. Израел 17 (8)

3. Русия 15 (7)

4. Англия 14 (7)

5. Македония 7 (7)

6. Естония 0 (7)

7. Андора 0 (7)