Националният тим на Англия ще излезе със нестандартен екип в последния си мач от Група С на Мондиал 2010 срещу Словения. Двубоят е в сряда и „трите лъва” имат нужда от задължителна победа, за да си осигурят място в следващата фаза на турнира след две равенства в първите два мача.

Възпитаниците на Фабио Капело ще облекат изцяло червени фланелки, гащета и чорапи. Добрата новина за феновете на албионците е, че в тези цветове Англия няма нито една загуба.

В цялата си история до този момента англичаните са изиграли едва четири мача с подобна екипировка. Любопитното в случая обаче е, че единият двубой е срещу националния тим на България по време на световното първенство в Чили през 1962 година. Тогава двубоят завършва с равенство 0:0, което се оказва достатъчно Англия да продължи напред.

Същата година „трите лъва” разбират с 4:0 като гост тима на Перу, а другите два случаи са срещу Чехословакия и Белгия. В първия Англия побеждава с 4:2, а през далечната 1970 се налага с 3:1 над Белгия в Брюксел.