Английското футболно списание World Soccer публикува списък на най-красивите голове в историята на футбола.

Първото място зае незабравимият пробив и точен удар на Диего Марадона на 1/4-финалите на Световното първенство през 1986 година между Аржентина и Англия (2:1). Легендата получи топката в своята половина на полето, премина през петима футболисти и порази вратата на съперниците си.

В този двубой капитанът на националния отбор на Аржентина вкара два гола, първият от които с ръка. Марадона дълго време отказваше да признае, че не е играл по правилата, а попадението получи прозвището „божията ръка”. След години той призна пред медиите, че не е го е направил умишлено.

Второто място в класацията на World Soccer е за гола на Марко ван Бастен на финала на Европейското първенство през 1988 година срещу СССР (2:0).

На трета позиция бе поставено попадението на Зинедин Зидан от финала на Шампионската лига през сезон 2001/02 – Реал Мадрид срещу Байер Леверкузен.

Английското списание назова и "най-здравия" мач и най-добрия отбор. Като най-зрелищен двубой бе определен полуфиналът на Световното първенство през 1970 – Италия – Германия (4:3), а като най-добър тим – националният на Бразилия, който спечели първенството на планетата през същата 1970 година.