Футболната федерация на Украйна е отправила предложение към Андрий Шевченко да оглави националния отбор на страната. Съставът е с временен наставник, след като Олег Блохин пое Динамо Киев. Украинците ще бъдат водени от Александър Заваров в България. Приятелската среща между двата отбора е на 14 ноември, от 18.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

„Андрий Шевченко има зад гърба си школите на клубове като Динамо Киев, Милан и Челси, където работи под ръководството на специалистите Валери Лобановски, Карло Анчелори и Жозе Моуриньо. Той имаше чудесната възможност да придобие от техния опит, знания и талант“, заяви президентът на футболната федерация на Украйна Анатолий Конков.

„Никому неизвестният треньор Хосеп Гуардиола успя за кратко време да постигне невероятни резултати. Мисля, че Шевченко може също да покори футболните върхове в качеството си на треньор на националния тим“, добави още шефът на централата.

„Шевченко притежава знания и характер. А футболната федерация ще му даде окаже подкрепа и помощ“, завърши Анатолий Конков.