Андрес Иниеста се сбогува с японския футбол с първия си мач като титуляр в първенството за сезона, но преследващият титлата Висел Кобе трябваше да се задоволи с равенство 1:1 у дома срещу Консадоле Сапоро.

39-годишният полузащитник се присъедини към тима от Барселона през 2018-а, но все по-трудно влизаше в игра. Последната му поява увеличи общите му минути на терена след 18 мача този сезон до едва 94.

30 хиляди фенове на стадион "Ноевир" изпратиха Иниеста с банери с надпис "Gracias Andres". Испанецът напусна терена в 56-ата минута, като свали капитанската лента, ръкува се със съотборниците си и с треньорския щаб и се поклони на зрителите, които го аплодираха. Това беше последната му среща за пет години и половина в Япония.

"Благодарен съм за любовта и уважението, което феновете ми показаха. Исках да направя така, че да се забавляват. Имаше трудности, не играех често, но вложих цялото си сърце в тренировките. Преживях много неща през тези пет години, което е много време", каза той в интервюто си преди мача.

Иниеста изигра 133 мача за японския отбор, като отбеляза 26 гола и 25 асистенции. Преди това той прекара 16 години в Барселона, в които спечели четири пъти Шампионската лига и девет пъти стана шампион на страната. Иниеста е световен шампион и двукратен европейски шампион с Испания.

С испанеца в състава си Кобе се класира на трето място през 2021 година. Той обаче помогна на клуба да спечели първи трофей в историята си - Купата на Императора през 2019-а.

Следващата дестинация в кариерата на Иниеста все още не е потвърдена и той е свързван с клубове в Европа, както и в Южна Америка.