Ръководството на Андерлехт обяви, че 15 европейски клуба са готови да платят исканата от белгийците сума за техния нападател Матиас Суарес.

Аржентинецът се радва на страхотен сезон до момента, като има 11 гола в 27 шампионатни мача и още 7 попадения в 10 срещи от турнира Лига Европа.

През януари играчът бе свързван с трансфер в Арсенал, но сделката пропадна. Очаква се 23-годишният футболист да напусне Андерлехт, а спортният директор на белгийския клуб Херман ван Холсбеек потвърди, че Суарес няма нищо против да бъде продаден през идния трансферен прозорец.

„Има 15 клуба, които са готови да платят исканата от нас сума за Суарес и Ювентус е един от тези отбори“, каза Ван Холсбеек. „Вече получихме оферта от Русия, но съпругата на футболиста не иска да живее там.“

Ръководството на Андерлехт разбира, че аржентинецът струва по-малко от Ромелу Лукаку, който премина в Челси срещу 20 млн. евро. „Дали Суаерс струва повече от Лукаку? Той е много по-техничен, но възрастта и зрелостта на Лукаку изиграха голяма роля за неговата цена“, завърши Холсбеек.