Най-титулуваният белгийски отбор Андерлехт отново е шампион на страната. Тимът спечели трета поредна и общо 33-а титла на Белгия.

Това стана факт след победа с 3:1 над Локерен у дома в последния кръг от плейофите. Победата беше задължителна за крайния триумф и играчите на Джон ван ден Бром не я изпуснаха.

Александър Митрович откри резултата за Андерлехт в 19-та минута, но Арбауи от Локерен изравни след дузпа в 56-та. При нарушението беше изгонен и Антъни ванден Боре от домакините.

Този развой можеше да коства титлата на гранда, но Коен Персоонс беше изгонен за Локерен в 58-та минута и веднага след това Чансел Мбемба направи 2:1 и пак върна съдбата на титлата в ръцете на собствения си тим.

Всичко в мача приключи в 67-та минута, когато точен беше Даниел Прает и оформи крайния резултат 3:1.

На второ място в Белгия остава Стандард, който дълго време беше лидер в шампионата, но накрая изпусна парата. Все пак тимът от Лиеж победи с 1:0 Генк и ще играе в Шампионската лига.

Трети остава Брюж, който победи Зулте-Варегем с 2:0, но ще играе само в Лига Европа. Съперникът им ще играе плейоф за класиране там с тима на Оостенде. Като носител на Купата в турнира вече намери място петият Локерен.