Руският Амкар Перм, където играят трима български футболисти, записа втора поредна победа, след като изкара лагер в София преди около две седмици.

Тимът на Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков бе изпаднал в криза в началото на шампионата, но постепенно си възвръща формата.

Днес Амкар победи като гост Спартак Налчик с 1:0, в среща от 13-я кръг на руското първенство. Единственият гол падна след точно един час игра, когато Белоруков се разписа в мрежата на домакините.

Георги Пеев и Захари Сираков играха цял мач за Амкар, а Кушев бе заменен в 84-та минута от Волков. Малко по-рано българският нападател бе декориран с жълт картон.

Амкар заема 11-то място във временното класиране с 15 точки, на шест зад лидера ЦСКА Москва.

Руските „армейци” сътвориха най-голямата изненада в 13-я кръг, след като не успяха да победят Том Томск у дома и завършиха 0:0. Зенит Санкт Петербург не успя да се възползва от спънката на ЦСКА и също направи равен, като гост на Химки и остана на едни точки с московчани – 21.

Спартак Москва може да излезе начело във временното подреждане, ако утре успее да надделее в столичното дерби с ФК Москва.

Останалите резултати от днес:

Рубин – Криля Советов 1:0

Сатурн - Ростов 1:0

Луч Енергия – Локомотив М 3:0