"Българският" Амкар стигна до измъчен хикс срещу прекия си конкурент за оцеляване в руската Висша лига Уфа. Без нито един от българските си играчи на терена, тимът от Перм направи 1:1 навън. 

Но все пак Амкар може да е доволен от този резултат. Момчетата на наставника Гаджи Гаджиев стигнаха до точката в 87-та минута след гол на Александър Прудников, оползотворил асистенция на Батов. 

Преди това Севченко беше дал преднина на тима на Уфа, като асистенцията беше на бившия играч на ЦСКА Марсиньо. Той беше точен в 72-та минута и по всичко изглеждаше, че това ще е победното попадение в двубоя, но не така мислеше Прудников. 

Иначе българите Захари Сираков, Георги Пеев и Петър Занев не играха заради контузии, получени през седмицата. От всички само Сираков попадна в групата, но така и не излезе на терена заради болежките си. 

Благодарение на едната спечелена точка, Амкар временно се изкачи до 13-та позиция, като е с равен актив с ФК Урал. И двата отбора са с по 14 точки, но "българският" тим от Перм е с мач по-малко, отложен още от миналата година.