Американският ФК Синсинати обяви, че старши треньорът на тима Яп Стам е уволнен. Заедно с бившия национал на Нидерландия от клуба са освободени и помощниците му Саид Бакати и Йоан Даме. Решението е с незабавен ефект, а ролята на старши треньор поема Тайрън Маршъл.

Маршъл в момента е начело н отбора до 19 години и имаше задачата да подготви и селектира отбор до 23 години, който ще бъде създаден от следващия сезон.

ФК Синсинати в момента е на 13-о място в Източната конференция на американската Мейджър-лига, само с 20 точки и единствено Торонто е зад тях с 19.

Яп Стам беше назначен през месец май 2020-а година, когато замени Рон Янс. В момента Рон Янс е начело на Твенте от Ередивизи и тимът се справя доста добре. Преди Рон Янс начело на Синсинати беше Алан Кох, както и Йоан Даме като временен треньор. И въпреки смяната на четирима треньори, резултатите не се промениха кой знае колко.

"Тъй като предстои назначаването на нов генерален мениджър на клуба, предпочитаме той да си избере треньора, с който ще работи. Промяната на върха на управлението на клуба би трябвало да ни изведе в нова посока и поради тази причина смятаме да се разделим с Яп Стап. Целта ни е Синсинати да бъде шампион на САЩ в обозримо бъдеще", коментира президентът на клуба Джеф Бердинг.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.