Андрю Бароуей, изпълнителният директор на компанията Merion Investment Management и заместник-директор на клуба от НХЛ Аризона Койотис, закупи 90 % от акциите на гръцкия втородивизионен клуб Калитеа от Атина. В периода 2002-2006 година играе в Суперлигата на страната, а преди и след това се подвизава във Втора или Трета дивизия.
 
Новият инвеститор, който притежава професионален отбор по хокей на лед от САЩ, има интерес да опита и във футболния бизнес. Решил е да стартира с отбор от гръцката втора лига, но веднага е назначил за старши треньор бившия защитник на Панатинайкос Леонидас Воколос.
 
Бароуей води преговори за придобиване на акции от началото на 2021-а година. На 2-и август Професионалният спортен комитет одобри тази сделка и веднага беше сключен договор за прехвърлянето на акциите към американеца.
 
"Бих искал да благодаря на предишните собственици за усилията и сътрудничеството. Знаем в какви условия се развива спортът в момента. Мисля, че перспективата за растеж е отлична, а Атина е невероятен град. Това че Калитеа е във втора лига и без големи дългове е нещо, което ни помогна много да вземем решението. Разглеждахме клубове и в други балкански страни, но собствениците не бяха готови да продават или искаха прекалено завишени суми за нивото си", заяви Бароуей.
 
В Калитеа са играли доста българи - Борислав Георгиев, Цветомир Чипев, Тодор Янчев, Марин Петров и Христо Телкийски.