Крилото на Манчестър Сити Риад Марез се разписа при равенството 2:2 на действащия шампион за Купата на Африка Алжир със Зимбабве, с което страната стана третата, класирала се за следващото издание на надпреварата. 

Камерун се класира автоматично като домакин, а Сенегал си гарантира място в турнира в неделя, печелейки срещу Гвинея-Бисау след късен гол на Садио Мане.

Анди Делор и капитанът Марез дадоха на "пустинните лисици" аванс от две попадения в Хараре – преднина, която бе намалена малко преди почивката след точната интервенция на Ноледж Мусона. Селекционерът на Алжир Джамел Белмади смени Делор и Марез, правейки пет смени след паузата в рамките на 12 минути, но смелят ход не даде резултат, когато Принс Дубе изравни осем минути преди края на редовното време.

Равенството сложи край на перфектния рекорд от три победи в три мача за алжирците, но им гарантира завършек на едно от първите две места в групата, където са още тимовете на Замбия и Ботсвана. Отборът, който ще се присъедини към действащия шампион в Камерун от група Н, вероятно ще бъде решен в последния кръг от квалификации през март, когато Зимбабве приема Замбия.

Уганда отстъпи на Южен Судан с 0:1, а Буркина Фасо и Малави завършиха наравно 0:0, като и Уганда, и Буркина Фасо пропуснаха шансовете си да си гарантират класиране от група А. Два късни гола на Перси Тау и Темба Зване донесоха победата на Южна Африка над Сао Томе и Принсипе с 4:2 в група С, а Кралство Есватини и Конго завършиха при нулево равенство в група I.