Алжир изхвърли Кот Д’Ивоар от турнира за Купата на Африканските нации, след като „пустинните лисици” постигнаха трудна победа с 3:2 след пордължения.

Кот Д’Ивоар поведе в резултата още в 4-та минута, когато след рикошет топката попадна в Саломон Калу, който бе останал очи в очи с вратаря на Алжир Шауши и прати кълбото в долния ляв ъгъл.

Алжир успя да се върне в мач с много красив гол на Матмур в 40-та минута.

Мачът отиваше към продължение, но Кот Д’Ивоар отново поведе в резултата в 89-та минута след невероятното изпълнение на Кейта, който с удар от границата на наказателното поле на Алжир прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Шауши.

В първата минута на даденото от съдията продължение обаче Алжир стигна до ново изравнително попадение, след като Белхадж центрира в наказателното поле на Кот Д’Ивоар, където Бугера засече топката с глава и я прати във вратата на Копа.

При резултат 2:2 завърши редовното време и се стигна до продължения.

Още в 3-та минута на първото продължение Алжир стигна до трети гол, след като Зиани центрира в наказателното поле на Кот Д’Ивоар, където Боуаза засече топката с глава и я прати във вратата на Копа.

В продълженията футболистите на Алжир създадоха много опасности и можеха да стигнат до по-изразителна победа.

В края на първите 15 минути Шауши получи контузия, но успя да продължи да пази на вратата на Алжир до края на мача.

В последните секунди на срещата Коло Туре успя да вкара гол, който бе отменен неправилно заради засада.

На полуфинала Алжир ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Египет и Камерун.