Някогашната звезда на Интер Алваро Рекоба официално прекрати своята футболна кариера. Уругваецът не е играл от 2015 година насам, ала до този момент отказваше да сложи край на дните си като играч.

40-годишният нападател ще окачи бутонките на стената след приятелски мач тази вечер, в който ще се играе пред други бележити фигури на „нерадзурите“ като Франческо Толдо и Хавиер Санети.

По време на престоя си в Милано Рекоба беше любимецът на тогавашния клубен бос Масимо Морати, като набързо спечели и феновете със своите впечатляващи голове. Способен да играе и като плеймейкър, южноамериканецът изпълняваше преки свободни удари по забележителен начин, а за кратък период от време беше и най-високоплатеният футболист на планетата.

Кариерата му за Интер приключи със 175 мача и 54 попадения, след което Рекоба имаше кратък престой в Торино, преди да се завърне в Уругвай, за да носи екипите на Данубио и Насионал.

Като играч на „нерадзурите“ той спечели три пъти титлата в Серия А (единият от трофеите е служебно присъденият заради скандала „Калчополи“ - б.р.), два пъти Купата на Италия и веднъж Купата на УЕФА.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS